marți, 6 aprilie 2010

Am uitat sa v-o povestesc pe ultima. E musai. Sunt sigura ca multi au mai patit-o, dar nu cu limonada.
Prima zi de Paste: greu, gras, dulce, sarat, putin acru, poate si un strop de vin rosu - teroare, organismul cere o plimbare nocturna; purced impreuna cu trei prieteni la plimbare, cu gandul la un ceai verde, la discutii linistite...detoxifiere. Ceainaria nu ne-a primit: era ticsita cu fum, clienti si prea multi decibeli pentru prima zi de Paste. Ajungem la barul de peste drum: muzica proasta, dar macar aici era plin de locuri goale, lumina slaba, fumul insesizabil. Ne-am asezat, comandam toti limonada, pesemne ca nici stomacul nu ne mai da voie sa-l bombardam cu altele. Surprinzator de reusita limonada, numai pentru cei 6 lei. Ana e insetata, mai cere una. Ne pregatim sa plecam, asa ca cerem nota de plata. Evident, e putin incarcata cu cinci ape plate. cerem explicatiile de rigoare, nu cred ca au gresit nota, in conditiile in care localul are sapte clienti in total. Si sosesc, asa cum ma asteptam: domnisoara care ne-a servit, "ne mai serveste" o explicatie mai mult decat sfidanta si indrazneata: in mod normal, limonada lor se pregateste cu apa de canalizare (WHAT?) Noi am cerut ca bautura sa ne fie preparata cu apa plata, ca atare, asa se explica prezenta pe nota de plata a celor cinci sticle de apa . Stiu ca e Pastele, dar nu ma pot abtine; ii adresez cateva intrebari domnisoarei, se fastaceste, desi devine chiar nesimtita; intervine barmanul intr-o incercare esuata de a fi diplomat si de a gasi, evident, o explicatie tipica: 'ei sunt numai angajati ai localului'. Clar imi e ca si daca as fi vrut sa discut cu altcineva, imi era imposibil, era miezul noptii. In cele din urma renunta la atitudinea lor defensiva si incearca strategia: "acceptam criticile constructive, asteptam sugestiile dumneavoastra"...Teatru ieftin, si parca nici macar atat.
Poate ca atitudinea mea pare putin exagerata si ridicola, ar spune unii "e vorba de o apa plata". Ceea ce ma deranjeaza e ca un local in ziua de astazi se preteaza la a oferi clientilor apa de canal (cand sunt cunoscute o serie de cazuri de infectii cauzate de tot ceea ce se perinda pe conductele de unde provine aceasta apa, si pe care ne-o ofera acest local la pretul de 6 lei).
Aviz pitestenilor si celor care ne mai viziteaza orasul: evitati localul cu pretentii de pub autentic "La butoaie".

4 comentarii:

  1. macar atat, nici nu am contestat de altfel ...

    RăspundețiȘtergere
  2. daca venim cu apa plata de acasa, scapam mai ieftin? :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Ar trebui sa mergem gata viitoare cu apa 'la pachet'...sa vedem ce tarif ni se impune atunci. Dar nu se va mai intampla, eu pe acolo nu mai calc.

    RăspundețiȘtergere